A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech
Eszközkölcsönző Terápiák Utazó gyógypedagógusi hálózat Szakiskola Videók Empátia Alapítvány Köszönjük

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át iskolánk alapítványa javára. Empátia Alapítvány, adószám: 18762282-1-14. Köszönjük!

Intézményegység-vezető

  • Szabó Ildikó

Csoportok / osztályfőnökök

Maci csoport

5 fő

Nagy Dóra

Nyuszi csoport

6 fő

Kálmánné Gubián Anett

 

„Nem tudok énekelni, pedig szeretem a zenét.
Nem tudok beszélni, de aki akar, megért engem.
Nem tudok egyedül járni, de veled megtehetem.
Nem tudom elmondani neked, hogy mennyire
szeretlek, de te ezt szavak nélkül is megérted.”

 

A fejlesztő iskolai oktatásban azok a súlyosan és halmozottan fogyatékos gyermekek részesülnek, akiket a szakértői bizottságok erre a képzési formára javasolnak.

Intézményünkben a fejlesztő iskolai oktatás a 2010-2011-es tanévben indult. Súlyosan-halmozottan sérült gyerekek járnak ide, akik életük végéig állandó gondoskodásra szorulnak.

A súlyosan-halmozott fogyatékosság olyan állapot, melynek hátterében rendszerint a korai életszakaszban, ritkábban a késői életkorban bekövetkező súlyos, komplex sérülés áll, mely rendszerint a központi idegrendszert érinti.

Tágas, barátságos jól felszerelt csoportszobáinkban igyekszünk szeretetteljes légkört kialakítani és mindig a gyermekek érzelmi állapotához igazodni. Heti 20 órában látjuk el fejlesztésüket. Személyre szóló, éves fejlesztési terveket írunk. A tervezés legfontosabb része a tanulók alapos ismerete, képességstruktúrájuk feltérképezése. Ez nem egyszeri vizsgálatot jelent, folyamatosan mérjük őket.

A csoportfoglalkozások mellett egyéni fejlesztésben is részesülnek. Képzett szakembereink logopédiai foglalkozásokra, gyógytornára, állatasszisztált terápiára és TSMT tornára viszik őket.

Az egyéni fejlesztési tervek szoros összhangban állnak a csoport számára kidolgozott heti, illetve éves ütemtervvel.

Képességeikhez mérten minden iskolai rendezvényen aktívan részt veszünk. Saját programokat is szervezünk (bográcsozás, kirándulás, szalonnasütés), melyeket nagyon élveznek.

A szülőkkel napi kapcsolatban állunk, az információcsere rendszeres. Gyermekeink szeretnek hozzánk járni, a bizalom, a szeretet és az elfogadás egyre szorosabbra fűzi a kapcsolatunkat. A megnövekedett létszám miatt a 2016-2017-es tanévben indult még egy csoport, így ideális körülmények között tudunk foglalkozni a hozzánk járó gyerekekkel.

 
 
 

Kisegítő lehetőségek

A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech