A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech
Eszközkölcsönző Terápiák Utazó gyógypedagógusi hálózat Szakiskola Videók Empátia Alapítvány Köszönjük

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át iskolánk alapítványa javára. Empátia Alapítvány, adószám: 18762282-1-14. Köszönjük!

Iskolánk 2023. januárjában adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton - a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján - az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Somogy Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jógyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat.

A bázisintézmény jógyakorlatai:

  • Adaptációs hét – Hogyan könnyítsük meg a tanévkezdést az új/régi/iskolaváltó tanulók számára?
  • Eszközkölcsönző – hatékony segítségnyújtás sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztéséhez
  • Differenciált feladatbank – fejlesztő játékok/ötletek gyűjteménye

Kapcsolattartó:
Mileticsné Valkó Gabriella
Telefon: 06 20/924 0913
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

2017. január 6-án a Somogy Megyei Önkormányzat Somogy Polgáraiért Díjjal jutalmazta dolgozói közösségünk munkáját. A díjat intézményünk vezetői vették át Biró Norberttól, a közgyűlés elnökétől.

 

Évente körülbelül 15 ezren halnak meg hirtelen szívleállás miatt Magyarországon. Az esetek felében sokat segítene, ha a közelben lenne egy defibrillátor. Már létezik olyan készülék, amelyet laikusok is használhatnak, ezeket Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban pályaudvarokon és bevásárlóközpontokban is elhelyezik. Az első dolog továbbra is az, hogy hívni kell a mentőt. Az automata defibrillátor használata azonban megtöbbszörözi a beteg esélyét az életben maradásra.

Intézményünk sikeresen pályázott az Egészségügyi Minisztérium által támogatott „Alapszintű újraélesztés és a félautomata defibrillátor használata” című elméleti és gyakorlati képzésből álló programra. A program keretében szakiskolás tanulóinkat képeztük ki az újraélesztés és a félautomata defibrillátor használatának fogásaira.

A tanulók örömmel jelentkeztek és izgatottan várták a JESZ-program óráit. Igyekeztünk oktatótársaimmal a foglalkozásokat minél színesebben és változatosabban megtartani. Diákajink érdeklődőek, empatikusak és fegyelmezettek voltak. Tanulóink szerencsésnek érzik magukat, hogy részt vehettek a képzésben, hiszen a JESZ-programnak köszönhetően szakszerű segítséget tudnak nyújtani a bajban.

Bízunk benne, hogy a jövőben iskolánkhoz hasonlóan egyre több helyen létesül életmentő pont hazánkban.

Életmentő pont

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával 2009-ben pályázatot hirdetett Erőszakmentes, egészségtudatos iskola elismerő cím elnyerésére. A pályázat célja a nevelési-oktatási intézményekben az erőszakmentes, gyermekbarát és egészségtudatos iskolai légkör minél hatékonyabb megteremtése és elterjesztése, valamint az intézményben fellépő agresszivitást érdemben csökkentő magatartásformák hatékony népszerűsítése.

A nemzetközi indikátorokkal összhangban kialakított Erőszakmentes, egészségtudatos iskola kritériumrendszere az iskola megkülönböztető minőségjelzőjévé válik, mely vonzóvá teszi az iskolát a szülők számára, és pozitív külső visszajelzést jelent az iskola munkájáról a fenntartó számára is. A kritériumrendszer alkalmazása és az ennek eredményeképp megvalósuló intézményfejlesztés pozitív eredményeket produkálhat az intézményi légkör, különösen az intézmény biztonságos működése és az intézményi egészségfejlesztés területén.

A díjat első alkalommal 100 magyarországi intézmény kapta meg - köztük mi is. A tanintézmények képviselői az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum dísztermében, ünnepélyes keretek között vehették át az okleveleket illetve azokat a táblákat, amelyeket az iskolák falára kihelyezhetnek.

 

Oklevél

 

 

 
 
 

Kisegítő lehetőségek

A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech