A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech
Eszközkölcsönző Terápiák Utazó gyógypedagógusi hálózat Szakiskola Videók Empátia Alapítvány Köszönjük

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át iskolánk alapítványa javára. Empátia Alapítvány, adószám: 18762282-1-14. Köszönjük!

Évente körülbelül 15 ezren halnak meg hirtelen szívleállás miatt Magyarországon. Az esetek felében sokat segítene, ha a közelben lenne egy defibrillátor. Már létezik olyan készülék, amelyet laikusok is használhatnak, ezeket Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban pályaudvarokon és bevásárlóközpontokban is elhelyezik. Az első dolog továbbra is az, hogy hívni kell a mentőt. Az automata defibrillátor használata azonban megtöbbszörözi a beteg esélyét az életben maradásra.

Intézményünk sikeresen pályázott az Egészségügyi Minisztérium által támogatott „Alapszintű újraélesztés és a félautomata defibrillátor használata” című elméleti és gyakorlati képzésből álló programra. A program keretében szakiskolás tanulóinkat képeztük ki az újraélesztés és a félautomata defibrillátor használatának fogásaira.

A tanulók örömmel jelentkeztek és izgatottan várták a JESZ-program óráit. Igyekeztünk oktatótársaimmal a foglalkozásokat minél színesebben és változatosabban megtartani. Diákajink érdeklődőek, empatikusak és fegyelmezettek voltak. Tanulóink szerencsésnek érzik magukat, hogy részt vehettek a képzésben, hiszen a JESZ-programnak köszönhetően szakszerű segítséget tudnak nyújtani a bajban.

Bízunk benne, hogy a jövőben iskolánkhoz hasonlóan egyre több helyen létesül életmentő pont hazánkban.

Életmentő pont

 
 
 

Kisegítő lehetőségek

A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech