A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech
Eszközkölcsönző Terápiák Utazó gyógypedagógusi hálózat Szakiskola Videók Empátia Alapítvány Köszönjük

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át iskolánk alapítványa javára. Empátia Alapítvány, adószám: 18762282-1-14. Köszönjük!


  • 20221025_112153
  • 20221025_113710
  • 20221025_114027
  • 20221025_131954

A reptérlátogatás belépőköteles volt, amelynek összegét a szülők és a gyámok támogatták. Az utazást először vonattal terveztük, de időközben megpróbálkoztunk egy régi ismerős által működtetett alapítvány támogatásával. A szerencse mellettünk állt így az alapítvány segítségével 50.000 Ft útiköltség támogatást sikerült szereznünk. Természetesen mindemellett 18 fős buszról is gondoskodni kellett mellyel az utazást megvalósíthattuk. Ebben Kovács Károly Öreglak polgármestere nyújtott segítséget. Természetesen a költségek itt nem értek véget, mert a busz autópályamatrica díja szintén bennünket terhelt. Ezt a költséget Bidiga Enikő kolléganő kapcsolati tőkéjének köszönhetően sikerült támogatásként megszerezni.  Rengeteg utánajárás, papír és dokumentáció volt szükséges a reptér komoly szabályainak betartásához és a program megvalósításához. Minden nehézséget leküzdve sikerrel jártunk és 2022.10.25-én eljutottunk a diákokkal a Liszt Ferenc repülőtérre. Reggel 8.15h-kor indultunk iskolánk elől és este 20.00h-kor értünk haza. A program 11.55h-kor kezdődött és 15.30h-kor ért véget.

A látogatás során olyan helyekre is bepillantást nyerhettünk ahova a hétköznapi ember nem mehet be. Így például a reptér tűzvédelméért felelős tűzoltó telepre, a gépek indulási helyszínére, felszállópálya melletti sáv ahol szinte testközelből láthattuk a fel –és leszállásokat. A múzeumban különböző típusú repülők voltak kiállítva, amelyeket belülről is meg lehetett nézni és a pilótafükét is kipróbálhatták a tanulók. Utasszállító és teherszállító gépeket is megtekinthettünk és mindenről részletes tájékoztatást kaphattunk az utaskísérő hölgy jóvoltából.

Igazi élménnyel és felejthetetlen pillanatokkal gazdagodhattak tanulóink.

Köszönet az S.O.S Alapítványnak,  Fodorné Margitnak és Árcz Ágnesnek, Kovács Károly Öreglak Polgármesterének, Bidiga Enikő kolléganőnek valamint a szülőknek, gyámoknak az együttműködésért és támogatásért!!

Horváthné Csima Tímea

osztályfőnök

 
 
 

Kisegítő lehetőségek

A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech