A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech
Eszközkölcsönző Terápiák Utazó gyógypedagógusi hálózat Szakiskola Videók Empátia Alapítvány Köszönjük

Kérjük, ajánlja fel adója 1%-át iskolánk alapítványa javára. Empátia Alapítvány, adószám: 18762282-1-14. Köszönjük!

Góz Lilla: Egy cipőben járunk

Huszonegy pár márkás sportcipőt kaptak a somogyvári diákok. A Magyar Diáksport Szövetség a Somogy Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak szerzett örömöt szerdán az iskola tornatermében.

Örömmel bontogatták a márkás cipőjüket a tanulók. – Ú, ez pont jó lett nekem – mutatta vidáman új cipőjét Krisztián. Huszonegyen örülhettek márkás lábbeliknek.
– Nagyon kényelmes és puha. Jó lesz ebben kosarazni – mondta Orsós Edina.

– Ki az aki szeret tesizni? Siklér Gábor kérdésére magasba emelkedtek a kezek. A Magyar Diáksport Szövetség Dél-Dunántúli Régiójának szakmai munkatársa hozzátette: egy általános iskolás diáknak hatvan percet kellene mozogni naponta, hogy egészséges legyen. Ehhez próbálnak segítséget nyújtani a gyerekeknek. Az idén ősszel elindították az „Egy cipőben járunk” címmel társadalmi felelősségvállalási programjukat, amelynek fő célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a sportolásban ugyanolyan fontos az egyenlő esélyek biztosítása, mint az élet bármely más területén.

– Országszerte 569 pár cipő kerül kiosztásra. Somogyvárra huszonegy pár márkás lábbeli érkezett. Van, amelyiket Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó, vagy éppen Pálinger Katalin kézilabdázó küldte – tette hozzá Siklér Gábor.

– Nagy segítség ezek a szép, új sportcipők a gyerekeknek, sokuk hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élnek és ritkán jutnak hozzá az alapvető sportfelszereléshez – mondta el Papp József. A gyógy-testnevelő hozzátette: sok sportszerető diákjuk van, atletizálnak, fociznak, kosaraznak. Évek óta részt vesznek az iskolák megyei bajnokságán.

Forrás: https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/palinger-katalin-is-kuldott-cipot-a-somogyvari-diakoknak-1337059/

 
 
 

Kisegítő lehetőségek

A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech