A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech
 
EFOP-3.1.6-16-2017-00039
"Másnak lenni, ugyanúgy élni"
Súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek esélyeinek javítása
komplex programmal Somogyváron

Intézményünk pedagógusai az EFOP 3.1.6-os pályázatának keretében a súlyosan-halmozottan fogyatékos (magas támogatási szükségletű) gyermekek szüleivel, egy iskolai helyszínen kívüli programon vettek részt 2019. május 24-én és 25-én, Fonyódligeten.

Rendezvényünk teret engedett arra, hogy a szülők kötetlenebb formában találkozhassanak a gyermekeiket a mindennapokban oktató, segítő személyekkel. Az iskolai keretektől eltérő, otthonosabb és bensőségesebb, időben szélesebb sávú, a gyermekek fejlődését elősegítő közös konzultációk folytak. A szálloda lehetőséget nyújtott a sok esetben gyermeküktől nehezen elszakadó, feltöltődésre kevés időt szakító, a mindennapok robotjában megfáradt súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermeket nevelő felnőtteknek arra, hogy regenerálódjanak.

A szálloda elegáns konferencia terme helyszínéül szolgált a szakmai fejlődésnek, ahol közös team munkában esetmegbeszéléseket ismertetőket tartott a pályázat vezetője. Külső előadóként Dr. Hegedüs-Beleznai Csilla MAGYE SHF szakosztályvezető egy súlyosan-halmozottan fogyatékos lány életútját mutatta be a korai fejlesztésétől a lakóotthoni ellátásig. Előadása mindenki számára megrendítő volt. Egymás és az előadó felé is sok kérdés megválaszolásra került a témával kapcsolatban. Lehetőség nyílt az iskola, illetve a pedagógusok és a szülők állásfoglalását a témában kifejteni. A kétnapos szakmai és egyben rekreáló hétvége mindenki számára pozitívan és a további munkát elősegítően a szülők részéről a mindennapokat megkönnyítő ismeretekkel zárult.

 
 
 

Kisegítő lehetőségek

A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech