A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech
 
EFOP-3.1.6-16-2017-00039
"Másnak lenni, ugyanúgy élni"
Súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek esélyeinek javítása
komplex programmal Somogyváron

Intézményünkben a pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a gyógypedagógusok szakmai fejlődésének elősegítésére, a hiányterületeken az újabb szakok szerzése, melyek főleg az együttnevelésben, a többségi intézményekben nevelődő SNI ellátásában jelentkeztek.

2017 szeptemberében az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán Kálmánné Gubián Anett és Sarok Szilvia szomatopedagógia, Gyódi András és Horváthné Csima Tímea pedig pszichopedagógia szakon kezdte meg tanulmányait.

2018/2019-es tanév őszi félévében Berkesné Mihály Mária autizmus spektrum pedagógiája szakra iratkozott be. A szakirányú képzés 1,5 éves időtartamot ölelt fel. A másfél éves képzés során neves előadóktól kaptak magas szintű elméleti tudást. Sajnálatos módon a gyakorlati oktatás viszont kissé elmaradt az elvárttól, a számukra fontosabb a területen kevesebb ismeretet kaptak.

2019 januárjában sikeres záróvizsgát tett Kálmánné Gubián Anett és Sarok Szilvia, valamint Horváthné Csima Tímea. Gyódi András 2020 januárjában szerzett oklevelet. Berkesné Mihály Mária 2020 júniusában vehette át diplomáját. Mindannyian hasznosnak ítélték meg a képzést, a tanultakat alkalmazni tudják gyógypedagógusi munkájuk során.

 
 
 

Kisegítő lehetőségek

A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech