A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech
 
EFOP-3.1.6-16-2017-00039
"Másnak lenni, ugyanúgy élni"
Súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek esélyeinek javítása
komplex programmal Somogyváron

Az gyógypedagógiai intézmények, így iskolánk is, hatalmas átalakuláson mentek keresztül az utóbbi 10-15 évben, szerepük megváltozott. Forrásközpontként funkcionálnak, a többségi intézményekben utazó gyógypedagógiai hálózat működtetésével tanulási zavarral, diszkalkuliával küzdő gyermekek ellátását végzik. E munkához elengedhetetlen egy olyan diagnosztikai eljárás birtoklása, mint DPV, amelyre biztonságosan építhető a terápiás, fejlesztő munka.

2019 tavaszán Diszkalkulia Pedagógia Vizsgálat című tanfolyamon vett részt intézményünk négy gyógypedagógusa Cséplő Lívia, Csizmeg Erzsébet és Horváthné Csima Tímea, Szabó Ildikó.

A tanfolyam célja az volt, hogy a vizsgálóeljárás elméleti hátterének birtokában, a gyakorlatban is hasznosítható ismereteket szerezzünk a Diszkalkulia Pedagógiai Vizsgálata felvételéhez. A képzés során, az első két napon egy-egy gyermek diszkalkulia vizsgálatát követhettük nyomon videón, megismerve a vizsgáló eszközöket, közösen értelmezve a reakciókat. A harmadik alkalommal kategóriába soroltuk az eredményeket és kibővítettük elméleti tudásunkat. Majd a záróvizsga következett, mindannyian megkaptuk a tanúsítványunkat a tanfolyam sikeres elvégzéséről.

A tavaszi képzés magas színvonalát látva, a projektmenedzsment úgy döntött, hogy több elmaradt képzés forrását átcsoportosítva, minél több gyógypedagógus számára lehetővé teszi e vizsgáló eljárás elsajátítását. Ezért újra megszerveztük a tanfolyamot, ekkor már nem kizárólag az EGYMI gyógypedagógusai , hanem a tankerület érdeklődő kollégái is számára is.  A továbbképzésnek kiváló házigazdája volt, a csodálatos környezetben fekvő Somogyvár EGYMI.

 
 
 

Kisegítő lehetőségek

A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech