A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech
 
TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0433
„JOBBÁ LESZÜNK, HOGY JOBBÁ TEGYÜNK”
Innovatív iskolák fejlesztése

 Megvalósulhattak egészségfejlesztő–szemléletformáló program keretében, a mindennapos testnevelés szakkör részeként módunkban állt úszást oktatni, melyre elsősorban a kisebb tanulóinkat vontuk be. A víztől való félelem megszüntetése és biztonságos vízben tartózkodás kiemelt célunk volt. A program a lengyeltóti uszodában valósult meg.

 A környezeti nevelést, fenntarthatóságot szolgáló, környezettudatos tanórán kívüli tevékenységek keretében tanulóink természetközeli sporttáborban lehettek az Északi középhegység gyönyörű lankáin túrázni. A gyerekek rengeteg élményt gyűjtöttek be.

 A környezeti nevelést, fenntarthatóságot szolgáló, környezettudatos tanórán kívüli tevékenységek keretében tanulóink természetközeli sporttáborban pihenhettek Szilvásváradon, ahol lehetőségük volt az ősemberbarlangot, a fátyolvízesést megtekinteni. A gyerekek rengeteg felejthetetlen élménnyel térhettek haza otthonaikba.

 A konfliktus- és iskolai agressziókezelési programunkat a helyi mentálhigiénés kollégánk irányításával dramatikus játékok alkalmazásával valósítottuk meg. A tanulók eljátszhatták, meg- és átélhették a különféle konfliktustípusokat és egyéb kapcsolati nehézségeket. A programok a készségfejlesztést, a konfliktuskezelő-képességet, illetve az egyéni megküzdő-képességet hívatottak fejleszteni.

 Elsőként a legalább tanévenként egy hagyománnyá tehető iskolai esemény megrendezése volt, amelyen az egész iskolai közösség részt vett. Ezt mi sportnapnak kereszteltük el. A két év pályázati idő alatt kétszer szerveztük meg, amelynek középpontjában az aktív testmozgás állt. A projektnapokon az egész tantestület, az intézmény technikai dolgozói és az összes tanuló részt vett. A cél a jó hangulatban zajló mozgás és az együttlét volt.

 Egészségfejlesztő–szemléletformáló program keretében két ciklusban jégkorcsolya oktatásban is részünk lehetett. 10-10 alkalommal a kaposvári jégcsarnokban kiválóan képzett oktató segítségével sajátíthattuk el a jégen tartózkodás alapjait. Tanulóink nagy lelkesedéssel ismerkedtek ezzel a számunkra ismeretlen sporttal.

 
 
 

Kisegítő lehetőségek

A hangszóróra kattintva meghallgatható a kijelölt szöveg. A felolvasó program forrása: GSpeech