KEOP 3.1.3/2F/09-11
„EGY-MI-EGYÜTT A GYERMEKEKÉRT A BÖLCSŐTŐL A MUNKA VILÁGÁBA”

 Környezet és Energia Operatív Program — KEOP-3.1.3/2F/09-11

Téma: Környezetfejlesztés / Gyűjteményes növénykertek és védett történeti kertek megőrzése és helyreállítása

Eljárásrend: ÚSzT standard eljárás

Kedvezményezett neve: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Fonyódi Tankerülete 138006 Somogy Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon

Projekt címe: A SOMOGYVÁRI SZÉCHENYI-KASTÉLY VÉDETT TÖRTÉNETI KERTJÉNEK REKONSTRUKCIÓJA

Megvalósítás helyszíne: Somogyvár, Kaposvári utca 4.

Projekt összköltsége: 199 796 370 Ft

Támogatási arány: 100 %

Projekt tervezett kezdése: 2013.04.02

Projekt tervezett befejezése: 2015.05.15

Közel 200 millió forint értékű fejlesztés valósult meg Somogyváron, ahol megújult a Széchenyi-kastély történeti kertje, amely regenerált tereivel, növény és állatvilágával még inkább hozzájárulhat a kastélyban működő szociális intézmények lakóinak rekreációjához, kikapcsolódásához, általános életminőségük javításához. A projekt keretében a szakemberek elvégezték a kert flórájának teljes körű felmérést, melynek során megállapították a szükséges beavatkozásokat. E munkák többek közt szakszerű kertészeti munkákat (metszés, gyógykezelés, stb.), valamint tereprendezést jelentettek, maximálisan figyelembe véve a környezeti és műemlékvédelmi szempontokat.

„Somogyvári Széchenyi-kastély védett történeti kertjének rekonstrukciója” című projekt honlapja


 

A tervezett projekt a somogyvári Széchenyi-kastély környezet- és műemlékvédelmi szempontok alapján egyaránt oltalom alatt álló történeti kertjének rekonstrukciójára irányul, a kastélypark kertépítészeti, kertművészeti és tájökológai értékeinek helyreállítását célozza.

A projekt gazdája a Somogy Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon. Az intézmény a Somogy Megyei Önkormányzat által felügyelt költségvetési szerv, részben önállóan gazdálkodó szerv. A többcélú intézményben tanulásban, illetve értelmileg akadályozott, értelmi sérült, gyermekek és fiatalok alap- és középfokú oktatása, nevelése folyik diák- és gyermekotthoni ellátással. Az oktatási-nevelési alapfeladatainak ellátása mellett az intézmény végzi a kastélypark gondozását, a szükséges kertészeti feladatok ellátását is.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program keretében
Gyűjteményes növénykertek és védett történeti kertek megőrzése és helyreállítása kétfordulós pályázatos konstrukció keretében megvalósítandó projektek támogatására

Kódszám: KEOP-3.1.3.


A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap
társfinanszírozásával valósulnak meg

 

Pályázati felhívás letölthető anyaga itt.

A teljes pályázati anyag megtekinthető itt.